Hanneke

 

 

Achter mijn bureau op de praktijk in Giethoorn
Achter mijn bureau op de praktijk in Giethoorn

Ik ben Hanneke Tan-Koning, geboren 8-8-1970 te Frederiksoord. Gestudeerd in Groningen waar ik op 25 april 1996 mijn artsenbul heb gehaald. Op 23 september 2001 kreeg ik  mijn huisartsenregistratie.

 

Werkervaring

Na mijn artsenopleiding ben ik begonnen als keuringsarts bij Sanquin bloedbanken. Daarna vanaf januari 1997 arts in het psychiatrisch ziekenhuis in Beilen, en vanaf 1998 als arts op het CGG in Stadskanaal. 

 

Huisartsenopleiding

Na stages bij dr. Vernimmen in Oosterwolde, verpleeghuis Neerwold, Spoedeisende Hulp in Hoogeveen en het laatste huisartsenstage jaar bij dr. Moes en Speelman in Nijeveen ben ik op 24 september 2001 begonnen als apotheekhoudend huisarts in een maatschap met dokter R.D. Westerbeek in Giethoorn

Inmiddels heb ik er voor gekozen om per 1 april 2021 hier te stoppen. En opnieuw een praktijk over te nemen in Nieuwe Tonge, Zuid Holland. Dit avontuur is te volgen in ons blog.

 

Bachelor Theologie

In september 2010 begon ik met de opleiding Bachelor Theologie aan het Evangelisch College. In november 2017 heb ik het felbegeerde diploma in ontvangst genomen. Specialisatie: Missionair Werk. 

 

Nevenfuncties huisarts

Sinds 2012 zit ik in de Softwarecommissie van Promedico VDF, het HIS wat wij gebruiken, dat resulteerde in een functie als praktijkadviseur bij het bedrijf per 1 januari 2019 en per 1 januari 2020 als productmanager. Dit doe ik samen met collega Annemarie. Voor het bedrijf geef ik ook trainingen en masterclasses. 

Stichting Leven & Gezondheid

Sinds 2016 combineer ik beide studies in het voorzitterschap van de Stichting Leven & Gezondheid. Dit functioneert als het gezondheidsdepartement van de kerk. Ik ben inmiddels aangesteld als associate director van het gezondheidsdepartement. En ga als afgevaardigde dan naar internationale vergaderingen. 

 

Hobbies:

Bij een heel druk bestaan is het heel belangrijk om ook te kunnen ontspannen. 

Voor mij is dat met handwerken. De laatste jaren haak ik veel. Ik heb een pagina gemaakt van mijn ‘kunstwerken’ .

Ook vinden wij (Elroy en ik) het heel leuk om te gaan geocachen, zie ook www.geoaching.com