Hanneke

 

 

Maart 2016
Maart 2016

Ik ben Hanneke Tan-Koning, geboren 8-8-1970 te Frederiksoord. Gestudeerd in Groningen waar ik op 25 april 1996 mijn artsenbul heb gehaald. Op 23 september 2001 kreeg ik  mijn huisartsenregistratie.

 

Werkervaring

Na mijn artsenopleiding ben ik begonnen als keuringsarts bij Sanquin bloedbanken. Daarna vanaf januari 1997 arts in het psychiatrisch ziekenhuis in Beilen, en vanaf 1998 als arts op het CGG in Stadskanaal. 

 

Huisartsenopleiding

Na stages bij dr. Vernimmen in Oosterwolde, verpleeghuis Neerwold, Spoedeisende Hulp in Hoogeveen en het laatste huisartsenstage jaar bij dr. Moes en Speelman in Nijeveen ben ik op 24 september 2001 begon ik als apotheekhoudend huisarts in een maatschap met dokter R.D. Westerbeek in Giethoorn.

 

Bachelor Theologie

In september 2010 ben ik begonnen met de opleiding Bachelor Theologie aan het Evangelisch College. Inmiddels ben ik mijn afstudeerscriptie aan het schrijven. April 2017 hoop ik mijn diploma met specialisatie Missionair Werk te ontvangen. 

 

Nevenfunctie huisartsenwerk

Sinds 2012 ben ik actief bij de software commissie van Promedico VDF,  het huisartsinformatiesysteem wat wij gebruiken en vanuit die functie ook bestuurslid van de gebruikersvereniging Atlas. Ook geef ik heel regelmatig trainingen c.q. Masterclasses voor dit programma. 

Daarnaast ben ik Erkende Kwaliteits Consulent (EKC) voor het beoordelen van nascholingen binnen huisartsgeneeskunde.

Stichting Leven & Gezondheid

Sinds 2016 combineer ik beide studies in het voorzitterschap van de Stichting Leven & Gezondheid. Dit functioneert als het gezondheidsdepartement van de kerk.

 

Hobbies:

Bij een heel druk bestaan is het heel belangrijk om ook te kunnen ontspannen. 

Voor mij is dat met handwerken. De laatste jaren haak ik veel. Ik heb een pagina gemaakt van mijn ‘kunstwerken’ .

Ook vinden wij (Elroy en ik) het heel leuk om te gaan geocachen, zie ook www.geoaching.com